Jest pandemia… jest jesień…. Nie wiadomo, co przed nami, ale jedno jest pewne: kiszonki wzmacniają odporność i chronią przed chorobami, a poza tym są takie pyszne!

Zachęcamy, by dbać o odporność ze zdwojoną siłą! W świat naturalnych probiotyków wprowadzą Was duety Pracowników i Przyjaciół Warsztatów Kultury. Zapraszamy na cykl onlinowych spotkań instruktażowych, które nauczą Was jak i co można ukisić.

Podczas drugiej odsłony naszego wspólnego kiszenia opowiemy Wam o dobrych bakteriach. Dowiecie się, co dokładnie dzieje się w słoiku podczas kiszenia, a także jak dobre bakterie kształtują nasz „wewnętrzny” spokój.

Czeka Was odrobina wiedzy, a potem praktyka kiszonkowa z kalafiorem w roli głównej!

Kiedy: 3 grudnia (czwartek), godz. 17.00

Gdzie: Facebook Warsztatów Kultury

Co przygotować?

kalafior ?

marchewka

czosnek

ziele angielskie

kawałek korzenia chrzanu

liść laurowy

woda

sól kamienna

słoiki